Twinkle | Digital Commerce

Snotyoung: 'Een beweging die durft'

2019-10-04
20501153
  • 1:31

Roel en Fleur van Koppenhagen, broer en zus, runnen streetwear label voor mannen Snotyoung. Onder dezelfde naam hebben ze ook een creative agency.

In de nieuwe webshop Snotyoung verkopen ze basic T-shirts en sweatshirts. De oprichters van het merk zijn jonge creatieven zonder ervaring in de fashion-industrie die zich willen onderscheiden van de massa. ‘We willen een beweging vormen die dúrft. De drang om ons te verenigen en een gezamenlijk gedachtegoed te uiten, leidde tot de oprichting van het kledingmerk’, vertelt Fleur van Koppenhagen. Dat gedachtegoed bestaat volgens haar uit méér dan alleen de kleding. ‘Snotyoung staat voor brutaliteit met een knipoog. We roepen een jonge generatie op om buiten de gebaande paden te treden en om dromen na te jagen. Het is de uiting van een beweging die qua stijl voelt als een combinatie tussen urban, seks en cool. Wie een Snotyoung-shirt draagt, maakt een statement’, claimt Van Koppenhagen.

Omdat ze samen met haar broer als creative agency zelf de webshop heeft ontwikkeld, is een grote rol toebedeeld aan de visuals. ‘Daar ligt onze kracht. We willen door middel van beeld het product verkopen, niet door de tekst. De campagnefoto’s bovenaan onze site hebben allemaal een verhaal en laten situaties zien waarbij Snotyoung-eigenschappen naar voren komen’, zegt de oprichtster. De producten liggen opgeslagen in de eigen fotostudio, voor de verzending wordt PostNL ingezet. De verzendkosten bedragen € 6,50.

Om bekendheid te genereren maakt het merk onder meer gebruik van social media en influencers. ‘Daarnaast hebben we langs de A2 een veertig meter lange muur geverfd in Snotyoung-stijl. We hebben brutaalweg aan de boer van wie de muur is gevraagd of dat mocht. Op elke werkdag staat er daar een file, dus veel mensen zien daar onze naam’, besluit Van Koppenhagen.

Dit interview met Snotyoung komt uit de rubriek 'Nieuw in de markt'. Daarin worden ieder nummer drie nieuwe e-comemrce initiatieven uitgelicht.