Twinkle | Digital Commerce

Bol.com breidt uit naar Wallonië

2019-09-07
1000562
  • 1:17

Bol.com zet zijn eerste stappen in het Franstalige gedeelte van België: Wallonië. Het platform doet dat met een Franstalige app, volgend jaar zomer.

Naar eigen zeggen is bol.com hiermee het eerste e-commerce platform dat ‘een breed assortiment met snelle levering mogelijk maakt in heel België.’ De Walen kunnen kiezen uit miljoenen artikelen gecombineerd met gratis verzending. Voor de meest populaire artikelen geldt: voor middernacht besteld, de volgende werkdag in huis.

Opvallend is dus dat bol.com ervoor kiest om in Wallonie app only van start te gaan. Het bedrijf heeft de applicatie vertaald naar het Frans, waardoor de Walen in hun eigen moedertaal kunnen winkelen. De website zelf is niet vertaald.

Waalse handelaren

Volgens het platform wordt ook in Wallonië actief de samenwerking opgezocht met lokale handelaars. ‘De expertise die we de afgelopen twintig jaar hebben opgebouwd, delen we nu ook graag met handelaars uit Franstalig België’, vertelt algemeen directeur Huub Vermeulen. ‘Dit draagt bij aan het gemeenschappelijk doel dat we hebben: daar zijn waar de klant naartoe beweegt en hen het dagelijkse leven zo makkelijk mogelijk maken.’ Tot slot past deze uitbreiding ook in de ambitie van Ahold Delhaize, het moederbedrijf van bol.com. Eerder werd al bekend dat bol.com nauwer ging samenwerken met de Belgische supermarkt Delhaize.

Deze week kwam er een onderzoek uit over de populariteit van marktplaatsen in België. Op het gebied van vertrouwen en ervaringen scoort bol.com in het Nederlandstalige deel hoog. Zo shopt 82 procent van de onderzochte Nederlandstalige Belgen op het platform. In Franstalig België is dat nog maar 18 procent.