Twinkle | Digital Commerce

Verenigd Koninkrijk stelt SCA met 18 maanden uit

2019-08-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:14

De introductie van de beveiligingsprocedure Secure Customer Authentication (SCA) wordt in het Verenigd Koninkrijk tot maart 2021 uitgesteld. Dat heeft de Financial Conduct Authority (FCA) bevestigd. De oorspronkelijke invoerdatum is, net als in Nederland, 14 september.

De reden die wordt gegeven is dat bedrijven meer tijd nodig hebben om zich voor te bereiden op de beveiligingsregels. Omdat veel retailers en banken in Groot-Brittannië en Ierland nog niet klaar zijn voor SCA, dreigt het risico dat 25-30 procent van alle e-commerce transacties na 14 september niet meer lukken.

De SCA is onderdeel van Second European Payment Services Directive (PSD2) en is ontwikkeld om consumenten meer beveiliging te geven in het digitale betalingsverkeer. Het Verenigd Koninkrijk is niet de eerste die de strengere transactiebeveiliging op de langere baan schuift. Frankrijk en Denemarken hebben al eerder aangegeven van de regels te willen afwijken en ook Duitsland denkt na over meer flexibiliteit.

Begrip

De Europese Bankenautoriteit (EBA) heeft aangegeven begrip te hebben voor partijen die uitstel willen en zei soepel om te gaan met de regels rond SCA, meldt het FD. Ook in Nederland is er het laatste woord nog niet over gezegd, er wordt nog overlegd tussen belanghebbenden en De Nederlandsche Bank.

Wanneer diverse Europese landen verschillende regels willen invoeren, ontstaat het risico dat het betalingsverkeer binnen de Europese online retail een rommeltje wordt. Een internationale webshop loopt dan het risico voor elk land andere beveiligingsprocedures te moeten invoeren.

Lees ook SCA: de deadline nadert, wat verandert?