Twinkle | Digital Commerce

Amazon wil drankwinkel openen

2019-08-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Amazon heeft een vergunning aangevraagd om in San Francisco een fysieke drankwinkel te openen. Daar zou de e-tailer bier, wijn en sterke drank gaan verkopen.

Die winkel zou aan het bestaande dc van de retailgigant in de Amerikaanse stad worden toegevoegd. Echt groot wordt de slijterij echter niet. De shop zou ongeveer 18,5 vierkante meter in oppervlakte moeten zijn.

Het is voor Amerikanen al mogelijk om in meerdere steden - San Francisco hoort daar niet bij - alcohol via leverdienst Prime Now te laten bezorgen. Maar daadwerkelijk kopen in een Amazon-slijterij is nog niet mogelijk. Naast het openen van de shop in San Francisco zou Amazon de alcohol ook in de Amerikaanse stad willen bezorgen.

Volgens Amazon zou de winkel van acht uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags open zijn. Het laten leveren van de producten is mogelijk vanaf acht uur ’s ochtends tot middernacht.

De retailer heeft al wel eigen (kassaloze) supermarkten en fysieke boekenwinkels. Ook opende het bedrijf vorig jaar een aparte winkel voor goedlopende producten.