Twinkle | Digital Commerce

House of Einstein zamelt met retourzendingen kleding in voor Leger des Heils

2019-07-02
1000562
  • 1:07

Personal shopping service House of Einstein zamelt sinds juni kleding in voor het Leger des Heils. Het wil hiermee helpen de kledingindustrie te verduurzamen.

Het bedrijf stuurt persoonlijk samengestelde boxen met outfits voor mannen op, waarna klanten kunnen kiezen welke items ze willen houden. De box gaat weer retour met de kledingstukken die mensen niet willen houden. Nu kunnen klanten in bijgeleverde duurzame zakken ook oude kleding meesturen. House of Einstein doneert deze kleding aan het Leger des Heils.

Grotere bijdrage leveren aan verduurzaming

Met dit initiatief wil het bedrijf andere online retailers als Zalando, H&M en Zara inspireren om hetzelfde te doen. Een enkele partij doet al wel aan kledinginzameling, maar niet door middel van retourzendingen van online bestellingen. E-commercepartijen zouden op deze manier een veel grotere bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van de kledingindustrie, aldus House of Einstein.

Het feit dat bijna één op de tien huishoudens in Nederland onder de armoedegrens leeft, was ook een aanleiding voor de samenwerking met het Leger Des Heils. Volgens House of Einstein draagt een  ‘juiste outfit bij aan meer succes en geeft een boost aan het zelfvertrouwen, zowel op persoonlijk als werk gerelateerd vlak’. De ingezamelde kleding gaat naar mensen die weer de arbeidsmarkt opgaan.