Twinkle | Digital Commerce

EBay lanceert fulfilment-dienst voor zijn verkopers

2019-07-25
1000562
  • 1:19

Ebay heeft aangekondigd in 2020 met een nieuwe dienst te komen. Via Managed Delivery kunnen verkopers via eBay's logistieke partners hun producten opslaan, verpakken en versturen.

Als verkopers gebruikmaken van Managed Delivery, krijgen ze beschikking tot de optie om gratis verzending met snellere bezorgtijden aan hun klanten aan te bieden. Productpagina’s van verkopers krijgen dan labels die laten zien welke producten in aanmerking komen voor gratis en snelle levering.

Geen eigen distributiecentra

Ebay zal geen eigen distributiecentra bouwen of met eigen vrachtwagens rijden, maar gaat samenwerken met logistieke partners die de fulfilment voor de verkopers voor hun rekening gaan nemen. Dit is het grootste verschil met het Fulfilment by Amazon-programma (FBA). Via dat systeem sturen verkopers hun producten naar Amazon, die dan het hele proces van opslag tot bezorging op zich neemt.

De merchants kunnen eBay’s fulfilment-dienst ook gebruiken voor de verkopen in hun eigen webshop en op andere marktplaatsen.

De marktplaats geeft aan dat consumentenverwachtingen blijven veranderen en mensen in steeds vaker een snelle bezorging willen tegen lagere prijzen. Daarom biedt het zijn verkopers een schaalbare oplossing aan.

Dagelijks worden er in de VS ongeveer 1,5 miljoen pakketjes door eBay-verkopers verstuurd. Managed Delivery zorgt er volgens eBay voor dat ‘binnen enkele jaren honderden miljoenen pakketjes met het eBay-logo voor de Amerikaanse voordeuren zullen staan.’

Wat de kosten voor de verkopers zullen zijn, heeft eBay niet bekendgemaakt.

Shopify

De aankondiging van eBay volgt een maand na die van Shopify. De aanbieder van e-commerce software kondigde vorige maand zijn logistieke dienst aan voor online retailers om producten op te slaan en te verzenden.