Twinkle | Digital Commerce

Jacobs Douwe Egberts op Tmall Global

2019-07-22
1000562
  • 1:07

Jacobs Douwe Egberts (JDE) gaat zijn koffie- en theemerken via Alibaba’s marktplaats Tmall Global in China verkopen. Het gaat voor nu om de merken Moccona, L’OR, Kenco en Maxwell House.

Dat laat het moederbedrijf van Douwe Egberts weten. Met de flagship store wil het koffie- en theemerk de ruim 654 miljoen bezoekers van Tmall Global bereiken. Het is de bedoeling dat er in de komende maanden nog meer merken op het platform te vinden zullen zijn. ‘We zijn erg verheugd om JDE te verwelkomen op Tmall Global’, stelt David Lloyd, general manager van onder andere Nederland, die vorige week de taken overnam van de vertrekkende Roland Palmer. ´We kijken er naar uit om met JDE samen te werken en dit tot een groot succes te maken.´

Volgens de beide bedrijven is de samenwerking ook een gevolg van de transformatie van Chinese consumenten van theedrinkers naar koffiedrinkers. China is dan ook ‘’s werelds meest veelbelovende markt voor koffietelers en internationale koffieketens’, is de gedachte.

Vertaald

Vorige week werd nog bekend dat het voor verkopers eenvoudiger is geworden om op Tmall Global hun producten aan te bieden. Door Tmall Global naar het Engels te vertalen, is de site voor veel meer verkopers toegankelijk. Geïnteresseerde aanbieders worden daarnaast beter ingelicht over verkopen op de Chinese handelsplaats.