Twinkle | Digital Commerce

Amazon: merchants mogen Prime-abonnees korting aanbieden

2019-06-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

De online retailgigant laat nu ook merchants toe tot het Prime Exclusive Discounts-programma, speciale kortingen en aanbiedingen voor Prime-abonnees.

In het verleden mochten alleen partnermerken meedoen met het Prime Exclusive Discounts-programma, maar nu heeft Amazon het in de VS ook opengesteld voor alle merchants, mits zij de fulfilment overlaten aan Amazon.

Prime Exclusive Discounts kunnen elke dag worden aangeboden, maar de timing van de aankondiging is opmerkelijk: het kan ook worden ingezet om de miljoenen Prime-abonnees op Amazons grote kortingsfestijn Prime Day te bereiken.

Sterk koopsignaal

Merchants kunnen huiverig zijn om op deze manier marge weg te geven aan Amazon, schrijft Tampabay, maar aanbiedingen onder het kopje Prime Exclusive Deal kunnen een sterk koopsignaal afgeven aan Prime-abonnee's. Aan de andere kant betekent het ook weer promotie voor het Prime-abonnement van Amazon, citeert EcommerceBytes een verkoper.

De precieze datum van Prime Day is (ook voor Nederland) nog niet bekend, maar partners kunnen tot uiterlijk 10 dagen voordat het begint, de aanbiedingen en deals bij Amazon aanmelden. Verwacht wordt dat Prime Day rond 15 juli zal plaatsvinden.