Twinkle | Digital Commerce

Fleurig menu

2018-06-14
1000562
  • [interview]
  • 1:28

Het hele jaar door verse eetbare bloemen op je bord. Online te koop bij de Eetbarebloemenshop.nl.

‘In het hoogseizoen, van mei tot oktober, teel ik ongeveer dertig verschillende soorten eetbare bloemen in diverse kleuren’, vertelt eigenaar Adriënne Scheffers. Deze bloemen worden gekweekt in een kas die ze ’s winters vorstvrij houdt. Wel is het assortiment dan kleiner. ‘Er zijn enkele eetbare bloemen die in dat seizoen bloeien, bijvoorbeeld viooltjes, maar alles groeit veel trager.’

Scheffers hield zich al een jaar of vijf bezig met het telen van (vergeten) groente en eetbare bloemen voor restaurants toen ze in 2017 besloot zich alleen nog te richten op de bloemen. Ze startte daarna de webshop met als doel meer mensen kennis te laten maken met deze producten. ‘Voor zover ik weet ben ik de enige in Nederland die jaarrond eetbare bloemen teelt en die levert aan particulieren. Wij importeren niets, alles komt uit eigen kwekerij.’ De webshop maakt deel uit van het familiebedrijf Vers Kwekerij Westland. ‘Ik ben steeds op zoek naar nieuwe eetbare bloemen. Ze moeten er niet alleen mooi uitzien, maar een goede smaak en geur is ook belangrijk. Last but not least moet de bloem biologisch te telen zijn, bloemen met bestrijdingsmiddelen kun je natuurlijk niet eten.’

Als klanten op werkdagen voor 12 uur bestellen, worden de bloemen nog dezelfde dag geoogst en verzonden via PostNL. Het product is kwetsbaar, zegt de eigenaar, ‘vooral als het zomers warm is. Dan versturen we ze in een extra koelverpakking, een soort koeltas eromheen.’

Scheffers maakt gebruik van social media om meer naamsbekendheid te genereren. ‘Het ziet er mooi uit op foto’s, een gerecht met bloemen. Ik post ook foto’s van de kwekerij en we staan open voor bezoekers.’ Die moeten dan wel eerst een afspraak maken.