Twinkle | Digital Commerce

Online rekeningen cash betalen met Cashly

2018-05-29
1000562
  • 1:20

Tegenwoordig zijn er veel manieren om een online bestelling te betalen. Populair zijn iDeal, overboeking en betaaldiensten zoals PayPal. Toch zijn er ook nog veel consumenten die de voorkeur geven aan contante betalingen.

Voor die consumenten is er nu Cashly. Een startup, opgericht door financiële experts, die inspeelt op de behoefte om de markt van contante betalingen binnen de online markt te innoveren. Klanten die als betaaloptie Cashly kiezen of naar de website van Cashly gaan, krijgen een betaalvoucher met QR-code toegestuurd. Wanneer zij vervolgens naar één van de aangesloten betaalpunten gaan, wordt de code gescand en kan de klant afrekenen. De klant dient wel 4,95 euro per transactie te betalen.

Webshops

Daarnaast is het mogelijk om Cashly als betaaloptie in een webshop aan te bieden. Pay.nl is als eerste partner al verbonden aan de startup. Ook achteraf betaalmethode Capayable neemt Cashly op de betaalpagina. 'We zijn er trots op dat Cashly een betaalmethode zal zijn die naast de gebruikelijke betaalmethoden zoals iDeal en creditcards in vele webshops en online betaalomgevingen zal worden opgenomen', verklaart ceo Pascal Stoop.

Betalingen

Toch blijft de populariteit van digitale transacties stijgen. Volgens Betaalvereniging Nederland is het aantal gedownloade applicaties waarmee contactloos betaald kan worden vorig jaar gestegen naar een half miljoen. De vereniging verwacht dat het aantal gebruikers nog verder zal stijgen. En ook het aantal kopers dat gebruik maakt van achteraf betalen stijgt hard. Inmiddels maak vier op de tien online consumenten gebruik van die methode. Volgens de meest recente eCommerce Payment Monitor van 2017 wordt 56 procent van de online aankopen via iDeal betaald. Het aantal e-commerce transacties groeide in 2017 naar 202 miljoen.