Twinkle | Digital Commerce

Dr. Oetker stapt in online taartenverkoper

2018-02-21
1349759
  • [nieuws]
  • 0:57

Dr. August Oetker KG, een grote internationale speler in de voedingsmiddelenindustrie, verwerft een belang van 49 procent in InterNestor. De Europees marktleider in gepersonaliseerde fototaarten is onder andere actief in Nederland.

De participatie is gisteren bekend gemaakt. Hoeveel het Duitse familiebedrijf voor de aandelen heeft betaald is onduidelijk.

Jeeigentaart.nl

InterNestor, ook uit Duitsland, is actief in vijf landen. In de thuismarkt opereert het met Deinetorte.de, in Frankrijk met VotreGateau.fr, in Polen met Twojtort.pl en in Zweden met Dintårta.se. Nederlandse klanten kunnen terecht op Magento-site Jeeigentaart.nl. Bij InterNestor, dat zelfstandig vanuit Keulen blijft opereren, werken zestig mensen.

Dr. Oetker

Dr. August Oetker KG, ook wel Oetker-Gruppe, is eigenaar van honderden bedrijven in uiteenlopende sectoren. Het merk Dr. Oetker kennen we uit de supermarkt, maar het concern is ook actief in onder andere de scheepvaart, de financiële sector, het hotelwezen en de uitgeverijsector.

Oetker Digital

Het minderheidsaandeel in Internestor is onder andere bedoeld om 'Oetker Digital' van knowhow te voorzien. Onder die digitale poot vallen ook de online (verkoop)activiteiten op Oetker.de, Backen.de en Kuchenfreude.de. Op die laatste site kunnen al (fotoloze) taarten en cakes worden besteld.