Twinkle | Digital Commerce

SlicePay: dé oplossing voor uitgesplitst internationaal betalingsverkeer

2017-11-20
980550
  • [branded content]
  • 3:24

Acapture, een ‘payment service provider’ (PSP) die in meer dan 50 landen actief is, heeft onlangs SlicePay gelanceerd, een oplossing voor het eenvoudig en veilig uitbetalen van verschillende partijen bij online verkopen; ook in geval van verschillende landen en/of valuta. SlicePay ondersteunt online marktplaatsen, franchiseorganisaties, reisbureaus en andere partijen die te maken hebben met geld van derden en tegelijkertijd moeten voldoen aan de wet- en regelgeving rondom Payment Service Directive 2 (PSD2).

Eerst nog even in het kort de achtergrond en stand van zaken met betrekking tot Payment Service Directive 2: het doel van deze richtlijn is om innovatie en grensoverschrijdende concurrentie binnen Europa te stimuleren. Dit vanuit de gedachte dat meer openheid in het betalingsverkeer zorgt voor meer concurrentie met als gevolg efficiënter Europees betalingsverkeer, lagere kosten voor transacties en meer diversiteit in betaalmethoden. PSD2 is al van kracht in een aantal landen binnen de Europese Unie; Nederland volgt naar verwachting in het voorjaar van 2018.

Complexiteit overnemen

“De wet- en regelgeving met betrekking tot online betalingen en met name die waarbij meerdere partijen zijn betrokken, is complex – en dat is nog voorzichtig uitgedrukt”, zegt Loek Bosman, product manager bij Acapture. “Acapture wil een stuk van die complexiteit overnemen voor zowel multinationals als kleine webshops. We hebben niet de ambitie om business-modellen te sturen, maar willen de partner zijn voor flexibiliteit in betalingsverkeer bij ‘gedeelde’ betalingen. Dit doen we vanuit twee invalshoeken: enerzijds door de betaalstromen te regelen en anderzijds door onze klanten de functionaliteit te bieden waarmee ze snel en eenvoudig verkopende partijen kunnen toevoegen aan hun platform. Zowel de consument als de verkopende partners merken niets van SlicePay; dat houdt het overzichtelijk voor alle betrokken partijen.”

“Met Slicepay blijf jij volledig in controle van jouw businessmodel én bied je veiligheid voor zowel je klanten als je verkopers!” 

De kenmerken van SlicePay in vogelvlucht:
- vereenvoudigt complexe uitge­splitste betalingen tussen partijen;
- voldoet aan de PSD2- en KYC-regelgeving;
- verdeelt het bedrag direct over jouw verkopers en jezelf;
- is eenvoudig te integreren in de meeste platforms;
- nieuwe verkopers kun je binnen enkele minuten toevoegen;
- verwerking van betalingen van alle grote creditcardmaatschappijen;
- ondersteuning van meer dan 80 alternatieve betaalmethoden en ruim 160 transactievaluta’s.

Focus op kansen

Bosman erkent dat niet iedereen enthousiast is over de invoering van PSD2. “Het gezegde ‘onbekend maakt onbemind’, is hier zeker van toepassing”, zegt hij. “Bij Acapture begrijpen we de scepsis, maar wij richten de focus liever op kansen. Stel, je hebt als webwinkel naam gemaakt in de verkoop van hondenvoeding en wil je bekendheid gebruiken om andere dierenproducten op de markt te brengen. Je kunt je platform dan openstellen voor verkopers in nieuwe categorieën. Om aan de regels van PSD2 te blijven voldoen, de beste en veiligste oplossing te bieden aan je klanten én om onnodig handwerk bij het verwerken van de uitbetalingen te vermijden, kun je gebruik maken van SlicePay dat al je in alle genoemde aspecten ontzorgt. Ook voor consumenten zijn er voordelen: zij kunnen straks naadloos betalen binnen de Europese Unie. Om deze manier van betalen mogelijk te maken, geven consumenten weliswaar inzicht in hun data, maar zij houden daar zelf de controle over. Met andere woorden: er vindt pas gegevensuitwisseling plaats consumenten daarvoor expliciet toestemming geven. Voor de online retailer biedt PSD2 de ook voordelen: eenvoudige check-out en door kennis over de klant de mogelijkheid om de dienstverlening voortdurend te verbeteren.”

Gemak, duidelijkheid en vertrouwen

PSD2 is zoals genoemd reeds uitgerold in verschillende Europese landen waaronder Duitsland, Frankrijk en Italië. Bosman: “De manier waarop andere landen omgaan met de nieuwe mogelijkheden in internationaal online bankieren, beschouwen wij als input voor onze leercurve. Wij hebben begrip voor de scepsis maar PSD2 komt er nu eenmaal. Acapture richt zich liever op oplossingen en daarom hebben we SlicePay ontwikkeld. SlicePay biedt gemak, duidelijkheid en veiligheid in alle aspecten van het betaalproces van online retailers en hun partners.”

Over Acapture 
Acapture bestaat sinds september 2015 en is een dochteronderneming van Payvision, een wereldwijd snelgroeiend ‘creditcard-netwerk’ dat betalingsstromen tussen koper en verkoper(s) verzorgt. Onlangs lanceerde Acapture SlicePay, een oplossing die complexe uitgesplitste betalingen tussen partijen vereenvoudigt. Kijk voor meer informatie op www.acapture.com/slicepay

Dit artikel verschijnt op initiatief van een commerciële partner van Twinkle. De redactie is niet bij de totstandkoming betrokken.


Gerelateerde artikelen: