Twinkle | Digital Commerce

Intertoys krijgt eigen Belgische webwinkel

2017-05-22
19201080
  • [nieuws]
  • 1:08

Intertoys maakt deze zomer zijn online debuut in België. De speelgoedketen krijgt per 4 juli een webwinkel die gekoppeld wordt aan de fysieke vestigingen, waarvan nu nog een groot deel Bart Smit op de gevel heeft staan.

Moederbedrijf Blokker Holding verkoopt al speelgoed online bij onze zuiderburen via Maxi Toys en Bartsmit.com. Laatstgenoemde is eigenlijk voor de Nederlandse markt, maar verzendt ook naar klanten in Vlaanderen.

Vertraging
Bartsmit.com wordt in Nederland en België straks doorgesluisd naar Intertoys.nl en het nieuwe dedicated Intertoys.be. Blokker Holding kondigde het verdwijnen van het merk Bart Smit - zowel offline als online - bijna een jaar geleden al aan, maar in het ombouwen van de fysieke winkels loopt het bedrijf vertraging op door boze franchisenemers (Nederland) en een ‘technische oorzaak’ (België).

Intertoys nog onbekend
‘Er is meer tijd en voorbereiding nodig voor het laden van het in België nog relatief onbekende merk Intertoys’, aldus een woordvoerder van Blokker Holding aan het FD. Het bedrijf was vanochtend niet bereikbaar voor een commentaar op welke invloed dit heeft op de lancering van de Belgische Intertoys-webwinkel. In een interne nieuwsbrief zou 1 juli als peildatum staan voor een besluit over of de ombouw van Bart Smit-winkels bij onze zuiderburen dit najaar plaatsvindt of niet.