Twinkle | Digital Commerce

Tikfout Amazon legt helft grote Amerikaanse retailsites plat

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Een tikfoutje in een commando voor routineonderhoud bij Amazon verlamde dinsdag meer dan de helft van de Amerikaanse top-100 retailsites. De storing trof onder meer Netflix, Nike, Nordstrom en Victoria’s Secret. Amazon moest zijn hele systeem opnieuw opstarten.

De boosdoener was afkomstig uit een onderhoudsactie bij Amazon Web Services afgelopen dinsdagochtend, waarbij een medewerker enkele servers offline wilde halen. Door een typfout gingen echter een stuk meer servers op zwart, waar de getroffen retailsites op draaien. De enige oplossing was een totale reset; vier benauwde uren later was de storing voorbij.

Laadtijd
Het grootste probleem was de laadtijd bij de grote sites: de site van discounter Target bijvoorbeeld was volgens Networkworld.com maar liefst 991 procent trager. Van de top-100 retailsites werden er 54 gemiddeld 20 procent trager. Drie sites gingen zelfs compleet offline. 

Verbetering
De Amerikaanse e-commerce reus belooft beterschap in een berouwvolle verklaring op zijn site en limiteert het bereik van bewerkingen binnen zijn systeem, zodat een fout commando binnen vastgelegde perken blijft.