Twinkle | Digital Commerce

Picnic opent groot nieuw dc in Utrecht

2017-09-18
565318
  • [nieuws]
  • 1:50

Picnic heeft in Utrecht een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen. Daarmee verdrievoudigt de opslagcapaciteit. 'Dat is in vierkante meters', aldus medeoprichter Michiel Muller tegen Twinkle. 'De capaciteitsverhoging in aantal orders zal groter zijn.'

Het nieuwe dc is 7.000 vierkante meter groot. Picnic blijft ook gebruik maken van een deel van Boni’s dc in Nijkerk. De online boodschappendienst liet begin deze maand weten dat er een groter distributiecentrum komt. ‘Hopelijk kunnen we binnenkort concreter worden over het tweede dc’, aldus medeoprichter Michiel Muller toen nog.

Lage Weide
Vandaag wordt duidelijk dat het om een locatie op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide gaat, niet ver van de magazijnen van onder andere fonQ en Hema. Het biedt werk aan drie- tot vierhonderd arbeidskrachten.

Van dc via lokale hub naar de klant
Het tweede dc is al operationeel. Het werd vernieuwd gebruiksklaar gemaakt, in samenwerking met logistiek dienstverlener annex locatie-eigenaar C. van Heezik. Aan de Neutronweg worden zowel gekoelde als houdbare producten verzameld. Via lokale hubs gaan de boodschappentassen vervolgens op transport naar klanten. Picnic maakt voor de thuislevering gebruik van eigen elektrische voertuigen, waarvan er nu ongeveer negentig rondrijden.

Expansie
De opening van het nieuwe dc past bij de recente gecommuniceerde expansieplannen. Vanaf april gaat Picnic boodschappen bezorgen bij klanten in Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn. Ook Ede, Veenendaal en Bennekom worden dit voorjaar aan het bezorgterrein toegevoegd. Voor het vervolg ‘staan middelgrote steden als Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer op de planning’, aldus het bedrijf dat vorig jaar werd uitgeroepen tot beste startende webwinkel.

Excellence Award
Mogelijk valt Picnic komende week opnieuw in de prijzen bij de uitreiking van de Shopping Awards. De app only supermarkt is net als Ah.nl en bol.com genomineerd voor de Excellence Award in de categorie Levensmiddelen & Persoonlijke Verzorging.

225.000 orders
Picnic, anderhalf jaar geleden begonnen met verkopen, registreerde eind december de 24.000ste klant. Vorig jaar verwerkte de app only supermarkt ongeveer 225.000 orders, aldus Muller. De ondernemer laat tenslotte weten dat er ook na de opening van het tweede dc actuele plannen liggen voor een geautomatiseerd dc.
  
Lees ook: