Twinkle | Digital Commerce

Amazon doet volgende zet in bezorgwedloop met Walmart

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:53

Amazon verlaagt de drempelwaarde per order voor gratis bezorging van 49 naar 35 dollar. Daarmee geeft de grootste e-retailer ter wereld een antwoord op rivaal Walmart, die onlangs bekendmaakte orders vanaf 35 euro gratis te bezorgen.

Vorig jaar hoogde Amazon de orderwaarde voor gratis bezorging juist op van 35 naar 49 euro. Het lijkt erop dat de e-commerce reus die beslissing terugdraait in het licht van de wedloop om de internetconsument, die Walmart onlangs verder aanwakkerde met verlaging van zijn bezorgkosten.

Orderwaarde versus levertijd
Walmarts gratis bezorgservice geldt alleen bij two-day shipping; ook Amazon rekent twee dagen levertijd. Voor een snelle bezorging betaalt de Amerikaanse consument bij beide bedrijven alsnog extra kosten, tenzij de koper Prime-abonnee bij Amazon is.

Prime
Amazon maakte in december verzendkosten voor niet-Primeleden in Duitsland duurder. Met recente uitbreidingen van het Amerikaanse Prime-abonnement, zoals een all-you-can-read-dienst en een maandabonnement, probeert de Amerikaanse e-retailer zijn abonnee-aantal op te schroeven.