Twinkle | Digital Commerce

Etsy introduceert multi-shop betaalsysteem

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Wie koopt bij verschillende handelaars op Etsy, kan vanaf nu in één keer afrekenen. Het verkoopplatform voor handgemaakte artikelen lanceert een ‘Direct Checkout’-betaalsysteem waar verkopers zich bij kunnen aansluiten.

Etsy vraagt verkopers om toestemming voor het implementeren van Direct Betalen, zoals de service bij de Nederlandse tak van het platform heet. Ook in ons land is het systeem vanaf vandaag beschikbaar. De artikelen van handelaars die zich niet willen aansluiten, worden niet opgenomen in de checkout en moet de koper apart afrekenen.


Persoonlijke berichten
Wanneer een Etsy-klant gebruik maakt van Direct Betalen, stuurt het systeem wél aparte orderbevestigingen van de verkopers naar het mailadres van de klant. Etsy haalt nog enkele kinken uit de kabel; zo meldde een handelaar dat er ook rekening gehouden moet worden met gepersonaliseerde artikelen, waarbij de klant specifieke informatie moet kunnen doorgeven aan verkopers apart.

Geïntegreerd betaalsysteem
Al in 2012 maakt Etsy gebruik van een eigen direct checkout, zodat kopers Etsy niet langer hoefden te verlaten om af te rekenen. Een jaar later konden Nederlandse Etsy-webshops ook gebruikmaken van de functionaliteit.