Twinkle | Digital Commerce

Etsy lanceert direct checkout

2017-05-27
180101
  • 1:04

Etsy, de bekende marktplaats vol handgemaakte artikelen en vintage fashion, heeft een eigen betaalplatform gelanceerd. Direct checkout biedt kopers een alternatief voor PayPal. Ook internationale klanten kunnen met creditcard betalen zonder Etsy.com te hoeven verlaten.

Etsy maakt de komst van direct checkout bekend in een blog-posting. De handelssite, waarop meer dan achthonderdduizend winkeltjes van verkopers draaien, spreekt van ‘een nieuwe, optionele wijze voor winkeleigenaren om creditcardbetalingen van kopers direct op Etsy te accepteren en managen'.

Aankoopdrempel
Vooralsnog kunnen alleen Amerikaanse verkopers gebruik maken van direct checkout. Daarmee verlagen ze de aankoopdrempel voor shoppers uit andere landen, terwijl verkopers buiten de VS geen extra betaalopties kunnen implementeren.

Met fysieke bijeenkomsten probeerde Etsy potentiële verkopers uit ons land en België vorig jaar warm te maken voor zijn marktplaats. In maart 2011 werd al een Nederlandstalige homepgae in de lucht gebracht.

Ruim half miljard dollar
Op Etsy.com werd afgelopen jaar voor 525 miljoen dollar aan goederen verhandeld. Afgelopen september boorde het bedrijf een nieuwe bron van inkomsten aan: verkopers kunnen voortaan betalen om hoger te scoren in zoekresulaten op de site. De search ads volgden anderhalve maand nadat Etsy zoekresultaten ging rangschikken op relevantie.