Twinkle | Digital Commerce

Carrefour doet proef in België met bezorging binnen twee uur

2017-05-31
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Carrefour schroeft zijn online activiteiten in België flink op. De retailketen opent nog dit jaar honderd nieuwe afhaalpunten bij de zuiderburen en experimenteert met bpost-app bringr voor thuisbezorgingen, in sommige plaatsen binnen twee uur.

Belgische klanten van Carrefour kunnen al een tijd online bestellen en hun order afhalen op één van de 84 drive through-punten. Dat aantal wordt meer dan verdubbeld, maar ook wil Carrefour met de bringr-app thuislevering mogelijk maken voor zoveel mogelijk consumenten. Momenteel kan dat alleen in de regio's Antwerpen, Brussel en Oost-Vlaanderen.

Express
Deelplatform Bringr, dat bpost sinds juni inzet om particulieren pakketjes te laten bezorgen, moet via nu nog negen Express-filialen van Carrefour ook levering binnen twee uur mogelijk maken. Dat geldt zowel voor doordeweekse als voor weekenddagen. Carrefour test de twee-uursleveringen het komende half jaar uit.

Next day delivery
Vanuit de vestigingen die geen expressdienst hebben, wil Carrefour orders die vóór middernacht geplaatst zijn, de volgende dag vanaf 11.00 kunnen leveren, tevens in het weekend.