Twinkle | Digital Commerce

Amazon duikt in internationale zeevracht

2018-08-31
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Amazon kiest het ruime sop met de organisatie van zeevracht van China naar Amerika. Daarmee zet de e-commerce gigant een nieuwe stap in zijn logistieke dienstverlening en zijn ambities voor een mondiaal logistiek netwerk.

Amazon bezit zelf geen schepen, maar verzorgt het transport van Chinese goederen over oceanen naar zijn eigen distributiecentra in de VS. Met deze regeling zet de e-retailer de Amerikaanse poort verder open voor Chinese verkopers; sinds oktober verscheepte Amazon al 150 containers vanuit China.

Dochtermaatschappij
Onder de naam van Chinese dochtermaatschappij Beijing Century Joyo Courier Service geeft Amazon prijzen op voor logistieke diensten als sorteren, labelen en vrachtservices. Een jaar geleden registreerde Amazon zich al als zeevrachtvervoerder.

Logistieke dienstverlener
Amazon is sinds 2013 bezig met het uitrollen van een mondiaal logistiek netwerk. Met de organisatie van boottransporten vervoert de e-commerce reus zijn pakjes inmiddels ter land, ter zee én in de lucht: Amazon heeft veertig eigen vliegtuigen en koestert de wens een eigen vliegend distributiecentrum in de vorm van een zeppelin te ontwerpen. Het bedrijf wilde ook drones inzetten, maar daar stak de Amerikaanse overheid een stokje voor.