Twinkle | Digital Commerce

Rent the Runway haalt zestig miljoen dollar op

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Het Amerikaanse Rent the Runway heeft een flinke investeringssom opgehaald. De e-tailer gaat het nieuwe jaar in met zestig miljoen dollar aan extra groeigeld in de portefeuille. Investeringsmaatschappij Fidelity Investments deed daarvan de grootste duit in het zakje.

Rent the Runway verklaart het geld voornamelijk te willen steken in zijn nieuwe abonnementsdienst Unlimited, waarbij abonnees per maand drie luxe kledingstukken mogen huren voor een onbeperkte tijdsduur. Daar betalen ze 139 dollar per maand voor. De voormalige pure player bezit inmiddels ook zes fysieke vestigingen in grote Amerikaanse steden.

Mode huren

Het kledingbedrijf verdient sinds 2009 een flinke online boterham in Amerika met het verhuren van designer kledingstukken aan dames die graag voor gelegenheden dure modestukken willen dragen, maar deze niet aan willen of kunnen schaffen.

Investeringen

Het totaal aan investeringsgeld dat Rent the Runway sinds zijn oprichting noteert, staat inmiddels op 174,4 miljoen dollar. Twee jaar geleden kreeg het ook al zestig miljoen dollar toegeschoven, waarvan het grootste deel door Technology Crossover Ventures.