Twinkle | Digital Commerce

Just Eat steekt oceaan over in uitbreidingsdrift

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Het Deense Just Eat verstevigt de greep op de Britse markt voor online maaltijdbestellingen met de aankoop van Delivery Hero's marktaandeel in Engeland. Ook in Canada heeft het platform voor voet aan grond gezet met de overname van SkipTheDishes.

De Britse eetmarkt raakt langzamerhand verzadigd door alle start-ups die er bezorgen. Naast grote spelers Just Eat en Delivery Hero zijn onder meer nieuwkomers als Uber Eats en Deliveroo actief. In Canada zijn juist veel groeimogelijkheden op dit gebied, waardoor Just Eat zich met de overname van SkipTheDishes direct al marktleider kan noemen.

Overnames
Er woedt een behoorlijke overnamestrijd op de online markt voor bezorgmaaltijden. Begin deze week schreef het Duitse Delivery Hero Foodpanda op zijn naam om de invloed in Oost-Europa en Azië uit te breiden. De rekening voor die overname kan Delivery Hero nu wegstrepen tegen de verkoop van zijn Britse tak aan Just Eat.

Nederlandse markt
Just Eat deed in september zijn Nederlandse en Belgische aandelen over aan concurrent Thuisbezorgd.nl, een dochter van Takeaway.com. In Nederland heeft Thuisbezorgd.nl een marktaandeel van 90 procent en ging onlangs naar de beurs.