Twinkle | Digital Commerce

Amazon schroeft verzendkosten in Duitsland omhoog

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Duitsland krijgt van Amazon behoorlijke verhogingen van de verzendkosten voor de kiezen. Duitsers zonder Prime-lidmaatschap moeten voor standaardverzendingen 33 procent meer verzendkosten betalen bij Amazon dan voorheen.

De verzendkosten voor standaardleveringen in Duitsland zijn nu € 3,99. Amazon verhoogt de kosten voor same day delivery voor niet-Prime-abonnees ook aanzienlijk: die stijgen van € 9,99 naar € 13,99 (40 procent).

Prime duurder
Duitsers die door de verhogingen een Prime-abonnement rendabeler vinden, wacht echter ook een teleurstelling: Amazon heeft onlangs aangekondigd ook het Prime-lidmaatschap duurder te maken bij de oosterburen. Het is niet de eerste keer dat Amazon de prijs van het Prime-abonnement opvoert. Twee jaar geleden verhoogde de e-commerce reus in zijn thuisland het lidmaatschap van 79 dollar naar 99 dollar.

Leden aantrekken
Het duurder maken van verzendkosten buiten Prime past binnen Amazons streven om zoveel mogelijk mensen abonnee te maken. In de VS is dit al aardig gelukt: daar is maar liefst eenvijfde van de Amerikanen Prime-lid. Sinds dit jaar is er ook de optie van een maandabonnement. Dat loont in een beperkte periode waarin consumenten veel uitgeven, zoals het feestdagenseizoen.