Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent AI-platform voor derden

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Amazon stelt al zijn tools op het gebied van artificial intelligence (AI) beschikbaar voor derden via een nieuw platform. Zo kunnen ontwikkelaars van externe bedrijven, en dus ook webwinkels, meeliften op de innovaties van de Amerikaan.

Amazon stelt allereerst drie tools beschikbaar, later moet dit aantal uitgebreid worden. Een zeer interessante is Lex, wat de motor is achter het besturingssysteem Alexa van speaker Echo. Lex kan gebruikt worden om conversational applicaties te bouwen waarin gesprekken met meerdere ‘lagen’ voorkomen.

Chatbots
‘Je kunt Amazon Lex gebruiken om chatbots te realiseren of andere applicaties voor het web of mobiel rond engaging lifelike interactions’, zegt Andy Jassy, CEO van Amazon Web Services volgens Techcrunch. Lex kan ook geïntegreerd worden in Facebook Messenger, Slack en Twilio; ontwikkelaars zijn dus niet afhankelijk van Amazon’s eigen apparaten.

Beeldherkenning
De tool Rekognition herkent objecten, mensen en dieren met precisie, aldus Amazon. Het programma is bijvoorbeeld slim genoeg om op een foto van een hond ook het ras te herkennen. De tool komt overeen met de herkenningssoftware van Google en Microsoft. De derde tool heet Amazon Polly, waarmee geschreven tekst omgezet kan worden in spraak.