Twinkle | Digital Commerce

Zalando start fulfilment voor derden

2017-05-27
1380776
  • [nieuws]
  • 1:09

Fulfilment by Zalando is van start gegaan, blijkt uit de onlangs gepubliceerde kwartaalrapportage van het bedrijf. Zalando houdt producten voor merken op voorraad, om ze na aankoop te verzenden naar webshoppers.

Net als Amazon en bol.com manifesteert Zalando zich als logistiek dienstverlener, een stap die overigens al eerder werd aangekondigd. Voor welke partij(en) de ‘Spotify van de modebranche’ de fulfilment thans uit handen neemt, is niet bekend.

Marketingbereik en logistieke ontzorging
Zalando wil een spilfunctie vervullen in de modewereld. De nummer 3 van de Twinkle100 ontsluit sinds kort bijvoorbeeld magazijn- en winkelvoorraden van andere verkopers via zijn Zalando Merchant Center. Zij kunnen meeliften op het marketingbereik van de Duitse e-commerce gigant, terwijl Fulfilment by Zalando juist logistieke ontzorging belooft. De service kan onder meer uitkomst bieden aan internationale merken die geen eigen magazijn hebben op Europees grondgebied.

Fulfilmentkosten
Zalando boekte afgelopen kwartaal een operationele winst, al weet het buiten zijn thuisregio nog geen zwarte cijfers te schrijven. De fulfilmentkosten van het bedrijf zijn in een jaar tijd fors gedaald, merkt Walther Ploos van Amstel op:

Nieuwe magazijnen
Zalando beschikt over drie eigen magazijnen in Duitsland en een satellietmagazijn in Italië. Daar komen in 2017 een groot magazijn in Polen en een satelliet in Parijs bij. Het laatse zal door een derde partij worden gerund: