Twinkle | Digital Commerce

Tweedehands kinderspul om de hoek

2017-05-27
736414
  • 1:40

De app Reshopper, ‘je lokale marktplaats met alles voor kinderen’, is speciaal gemaakt voor ouders. Het bedrijf is opgericht in Denemarken in 2012 door vier vaders die het (ver)kopen van kinderspullen makkelijker en minder tijdrovend wilden maken. Sinds juli is de app ook in Nederland te gebruiken.
 
Tekst: Danielle Scheffer

Jonge ouders zijn veel tijd kwijt aan het zoeken naar betaalbare leuke kinderkleding en –benodigdheden; ze struinen er stad en land voor af. Kinderen groeien in razend tempo uit hun kleren en raken snel op speelgoed uitgekeken. De spullen, die nog van goede kwaliteit zijn, verdwijnen vervolgens naar zolder of garage, terwijl iemand anders er nog veel plezier van kan hebben. Reshopper biedt een platform op lokale schaal. Ouders kunnen meteen zien wie er in de buurt iets van hun gading heeft, of hun eigen overbodige spullen verkopen. Geen tijd, kosten en energie nodig om de items te (laten) verzenden; in de buurt haal je ze zo op. Commerciële aanbieders worden geweerd.

Gelijkgestemden uit de buurt
‘Nederland biedt ons een warm welkom, we hebben hier al 10.000 gebruikers’, meldt ceo Aja Guldhammer Henderson. De duurzame en sociale aspecten zijn van belang: ‘De spullen krijgen een tweede leven, en leveren nog een beetje geld op. Bovendien komen ouders zo gemakkelijk in contact met gelijkgestemden.’ Het innovatieve van de app is volgens de ceo het lokale karakter: ‘Het kost nog geen 10 seconden om het complete aanbod te zien van een bepaald merk, bepaalde maat en sekse binnen een straal van bijvoorbeeld 5 kilometer. Daarnaast focussen wij er echt op speciaal ouders de beste experience te bieden.’

Gratis app
Marketingwise maakt Reshopper gebruik van mond-tot-mondreclame, van social media en werkt men samen met influencers en platforms die gefocust zijn op ouders. Geld wordt er nog niet verdiend met de gratis app. De mogelijkheden daartoe worden onderzocht. Naar verwachting wordt de app binnenkort in diverse andere landen gelanceerd.

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 9-2016.