Twinkle | Digital Commerce

Picnic naar 10 tot 15 nieuwe gebieden in 2017

2017-05-27
736344
  • [nieuws]
  • 1:12

Picnic wil zijn bezorgterrein volgend jaar fors uitbreiden. In Amersfoort, de eerste stad waar de app only supermarkt actief werd, zou de omzet al tussen de 10 en 15 miljoen euro op jaarbasis liggen. Ook is Picnic daar volgens medeoprichter Michiel Muller winstgevend.

‘Naarmate er meer steden als Amersfoort bijkomen, verdienen we vanzelf de aanloopkosten terug’, aldus Muller. Aan Nu.nl vertelt hij dat Picnic volgend jaar in tien tot vijftien nieuwe ‘steden en regio’s’ actief wil worden. De duurzame busjes bezorgen boodschappen kosteloos aan huis op gezette tijden, sinds kort zes keer per week.

Amersfoort, Almere en Utrecht
Op dit moment levert de Nederlandse startup, die op Logistiek & E-commerce ook buitenlandse ambities kenbaar maakte, in Amersfoort, Almere, Utrecht en de nabijgelegen kleinere plaatsen Leusden, Maarssen en Soest. Omdat de vraag hier en daar groter is dan Picnic aankan (wat betreft bezorgers en vervoersmiddelen), zijn er wachtlijsten. ‘We willen wel zorgen dat het de eerste keer goed is’, aldus Muller.

Mogelijkheden in veertig steden
Bij de lancering in Amersfoort, nog maar iets meer dan dertien maanden geleden, zei Muller mogelijkheden te zien voor in totaal zo’n veertig Nederlandse steden. Picnic kan makkelijk opschalen, door een lokale hub te openen. Die worden bevoorraad vanuit distributiecentra in Nijkerk en – deze week in gebruik genomen – Almere.