Twinkle | Digital Commerce

Bestseller-eigenaar investeert in Miinto

2017-05-27
23001294
  • [nieuws]
  • 1:32

Anders Holch Povlsen, de steenrijke eigenaar van modeconcern Bestseller, steekt honderden miljoenen Deense kronen in Miinto. Daarmee krijgt hij de meerderheid van het online platform voor boetieks in handen.


‘Het was enorm hard werken om het bedrijf te laten groeien en dit is een mijlpaal voor ons allemaal’, zegt Marc Kooiman in een reactie op de kapitaalinjectie. Hij is sinds dit voorjaar managing director van Miinto in de Benelux. Welk bedrag Holch Povlsen precies investeert wordt niet duidelijk, Deense media melden dat het om een meerderheidsbelang gaat.

IT en marketing
Kooiman bevestigt dat aan Twinkle. Hij laat weten dat het groeigeld zowel aan de achterkant als aan de voorkant wordt besteed. 'We gaan investeren in IT, dat wil zeggen in ons platform en in mensen. Daarnaast zullen we meer marketingactiviteiten gaan ontplooien, ook op televisie. We zien dat dat aanslaat. Met deze investering zijn we meer dan ooit in staat de consument in contact te brengen met ons platform en de daarbij horende lokale ondernemers.'

België
Desgevraagd zegt Kooiman dat een lancering in België voor 2017 op de planning staat: 'Daar is de markt natuurlijk nog niet zover als hier in Nederland', tekent de Benelux-directeur van het Deense Miinto aan.

MyMinto
Miinto biedt boetieks een platform om hun fysieke winkelaanbod online aan de man te brengen, in Denemarken, Noorwegen, Zweden en sinds de zomer van 2012 ook in Nederland (in samenwerking met RTL Ventures en Laurens Groenendijk). Met MyMiinto introduceerde het bedrijf onlangs de mogelijkheid voor aangesloten winkeliers om een eigen webwinkel te bouwen.

Bestseller
Geldschieter Anders Holch Povlsen is eigenaar van Bestseller, het bedrijf achter labels als Only, Vero Moda en Jack & Jones. Twee jaar geleden verzamelde de nummer 41 van de Twinkle100 het aanbod van de verschillende formules op Bestseller.com, om beter te kunnen concurreren met grote pure players als Asos en Zalando.