Twinkle | Digital Commerce

Hoogvliet stopt met hybride winkelconcept

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Supermarktketen Hoogvliet sluit de deuren van zijn tweede en laatste Versmarkt in Zaltbommel. Daarmee komt voorlopig een einde aan het hybride winkelconcept dat de keten twee jaar geleden in Nederland introduceerde.

Hoogvliets Versmarkt-vestigingen waren bedoeld om het online en offline boodschappen doen samen te brengen. Bij het hybride winkelconcept van Hoogvliet shopt de klant zijn 'droge' boodschappen - kruidenierswaren en verpakte producten - via de webshop Klik&Klaar en vult de bestelling bij het ophalen in de supermarkt aan met verse waren als groente, fruit en vlees.

Sluiting
De supermarktketen geeft aan dat er in Zaltbommel meer behoefte zou zijn aan een buurtsuper dan aan de Versmarkt. Coop neemt de vestiging in Zaltbommel over. Bij de sluiting van zijn eerste Versmarkt in Hendrik Ido Ambacht gaf Hoogvliet nog aan door te starten met het concept in Den Haag, maar dit jaar bleek dit toch om een reguliere supermarkt met Versmarkt-elementen te gaan.

Doorstart
Ondanks de sluiting van meerdere vestigingen wil Hoogvliet het hybride winkelconcept nog niet opgeven. Het concern geeft aan dat er in Zaltbommel 'diverse Versmarkt-concepten met succes doorontwikkeld zijn' en dat 'ook in toekomstige Hoogvliet-winkels diverse Versmarkt-concepten uitgerold zullen worden'.