Twinkle | Digital Commerce

Een vijfde van Amerikanen is Amazon Prime-lid

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:52

Amazon heeft nu ongeveer 20 procent van de Amerikaanse huishoudens warm gekregen voor Prime. Van de consumenten die wel eens winkelen bij de retailgigant heeft 52 procent een Prime-lidmaatschap.

Dat blijkt uit onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) onder vijfhonderd Amerikanen die in de maanden juli tot en met september bij Amazon kochten.

65 miljoen leden
Het bedrijf schat dat Amazon op 30 september zo’n 65 miljoen Amerikaanse Prime-leden had. Amazon doet zelf nooit uitspraken over de aantallen, maar CIRP noteert een ledengroei van 38,2 procent ten opzichte van zijn onderzoek in dezelfde periode vorig jaar.

Prime-pakket
Volgens CIRP spenderen Prime-leden het dubbele van wat andere klanten bij Amazon uitgeven. Zij profiteren sinds dit jaar onder andere van een eigen streaming muziekservice. De voormalige pure player beleefde in juli zijn ‘grootste dag in de bedrijfsgeschiedenis’ tijdens Prime Day. In de VS waren 50 procent meer bestellingen dan op een ‘gewone’ dag.