Twinkle | Digital Commerce

Benelux zet vaart achter gezamenlijke e-commerce markt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

De premiers van Nederland, België en Luxemburg hebben gisteren een gezamenlijke digitale verklaring ondertekend. De Benelux moet volgens hen een Europees rolmodel worden in verschillende e-commerce onderdelen.

Het idee van een Digital Single Market in de Europese Unie werd vorig jaar al gepresenteerd door de Europese Commissie. Daarin zijn verschillende punten genoemd die de digitale economie – met name e-commerce – een boost moeten geven in de EU.

Meer tempo
De leiders van de Benelux-landen willen er met hun gezamenlijke verklaring zelf echter wat meer vaart onder zetten. Zij willen samen een voorloper worden voor de rest van de EU en nu alvast initiatieven op het gebied van online en mobiele betalingen onderzoeken, de regels voor pakketdiensten hervormen en gezamenlijk toezicht houden op de markt.

Digital Benelux
De uitkomst van alle digitale projecten wil de Benelux vervolgens aan andere EU-landen presenteren, zodat meer landen kunnen profiteren van snellere cross border e-commerce, zonder de huidige barrières. Het uiteindelijke gezamenlijke ‘pakket’ wordt ‘Digital Benelux’ genoemd.

Alle punten in de gezamenlijke verklaring kun je hier lezen.