Twinkle | Digital Commerce

Video vrijdag: ‘Unilever-deal markeert geen comeback’

2017-05-27
180101
  • [video]
  • 1:13

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze aflevering van ‘Video Vrijdag’ staat de overname van Dollar Shave Club door Unilever centraal.


Unilever’s acquisitie van de subscription commerce pionier was veelbesproken deze zomer. Met een bedrag van rond de 1 miljard dollar betaalde het levensmiddelenconcern zo’n zes keer de jaaromzet van de prooi. Opvallend was dat Unilever zelf het initiatief nam tot de overname. ‘Grote bedrijven zijn bang, bang voor disruptie’, legt senior editor Andrew Nusca uit aan zijn collega Erin Griffith op de site van Fortune.

Toch betekent het niet dat er veel deals van deze orde zullen volgen, aldus de redacteuren. Dollar Shave Club heeft de markt werkelijk opengebroken, dat vertellen weinig startups het bedrijf na. Unilever hoopt te profiteren van de knowhow van de scheermesjesverkoper.

De tijd dat investeerders beloftevolle e-commerce bedrijven groot maakten is voorbij, volgens Fortune's analisten. Na de piek tussen 2010 en 2013 volgden decepties over bedrijven als en Fab.com en Gilt. E-commerce is zeker nog niet het troetelkind van investeerders dat het ooit was.