Twinkle | Digital Commerce

E-commerce groei Walmart trekt weer aan

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

Na vijf opeenvolgende kwartalen van afnemende e-commerce groei heeft Walmart de trend omgebogen; afgelopen kwartaal lag de online omzet 12 procent hoger dan in dezelfde periode van het vorige boekjaar.


Er was een tijd dat Walmart’s online omzet sneller groeide dan die van Amazon, maar die tijd is voorbij. De nu gerapporteerde omzetgroei van 12 procent duidt op herstel (na 7 procent in het eerste kwartaal), maar het tempo ligt beduidend lager dan dat van de e-commerce gigant uit Seattle. Anders dan Amazon draait Walmart bovendien kwartaal op kwartaal verlies op zijn online verkoopactiviteiten.

Jet.com
Om meer tegenwicht te bieden aan de grote online concurrent heeft Walmart begin deze maand Jet.com overgenomen. Deze webspeler, die sterk leunt op data en kwantumkorting, werd twee jaar geleden opgezet door Marc Lore. Eerder verkocht hij een ander bedrijf (Quidsi) aan Amazon.

Omzet Walmart
De totale omzet van Walmart groeide afgelopen kwartaal met een half procent, om uit te komen op 120.854 miljoen dollar.