Twinkle | Digital Commerce

Amazon maakt serieus werk van fysieke boekwinkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Amazon lijkt zich helemaal te hebben gevonden in fysieke retail. ’s Werelds grootste online retailer opent het komende jaar nog eens drie nieuwe boekwinkels en heeft de wens om uiteindelijk met vierhonderd vestigingen in het Amerikaanse straatbeeld te zijn.

Amazon opende zijn eerste boekwinkel vorig jaar november in thuisstad Seattle. Een opmerkelijke stap, omdat Amazon al jaren als de grote online concurrent van fysieke boekwinkels wordt gezien.

San Diego, Portland, Chicago
Nu staan drie nieuwe vestigingen op de lijst; in San Diego, Portland en Chicago kunnen consumenten straks fysiek hun boeken inkopen, aldus Retail Week. De eerste winkel komt in een winkelcentrum in San Diego. Daarvoor werden al een store manager en verschillende andere winkelmedewerkers gezocht.

Apparaten testen
De winkels zijn gevuld met boeken die online met 4 sterren of hoger beoordeeld worden, naast de hardware van Amazon: Kindle, Echo, Fire TV en Fire-tablet. Zogenoemde Amazon device experts bieden consumenten hulp in het testen van de apparaten. Boeken kunnen voor dezelfde prijs als online worden gekocht of gedownload.