Twinkle | Digital Commerce

Betalen met iDeal zonder paslezer bij ABN Amro

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

ABN Amro is de laatste grote bank die iDeal-betalingen naar onbekende rekeningnummers zonder paslezer mogelijk maakt. Dat verlaagt de drempel om online af te rekenen met de dominante betaalmethode in webshops.


ABN Amro liet eerder al de verplichting los om de zogenoemde e.dentifier te gebruiken bij herhaalbetalingen; als een rekeningnummer in de voorbije anderhalf jaar is gebruikt, kan worden betaald zonder de pas en de lezer erbij te pakken.

Drempelverlaging
Eind vorig jaar maakte de bank het mogelijk om ook naar onbekende rekeningnummers geld over te maken met een vijfcijferige code, maar die drempelverlaging gold niet voor iDeal. Nu laat de bank de uitzondering los. De app ‘Mobiel Bankieren’ heeft gisteren een update gekregen voor iOS en Android.

‘Overboeken zonder e.dentifier kan nu ook voor uw iDeal-betaling’, schrijft de bank in de applicatiewinkels, ‘zolang deze binnen uw daglimiet blijft. Deze functie hebben wij op verzoek van veel klanten toegevoegd aan de app.’ De voorbije periode heeft ABN Amro klanten gevraagd hun toestel te registereren, waarmee dat is gekoppeld aan de app.

Dominantie
Het aandeel van iDeal op de Nederlandse online betaalmarkt is het afgelopen jaar met twee procentpunten gestegen, tot 56 procent. Dat bleek uit de in april gepubliceerde eCommerce Payment Monitor. Op Koningsdag werd de miljardste iDeal-betaling geregistreerd.