Twinkle | Digital Commerce

Kopen met je ogen in eBay’s virtual reality shop

2017-11-09
180101
  • 0:60

EBay heeft samen met warenhuis Myer een virtual reality shop geopend in Australië. Consumenten kunnen met een vr-bril en de bijbehorende app met hun ogen winkelen bij Myer. Producten selecteren gebeurt door een paar seconden naar het item te staren.

The future is now, is eBay van mening. Het bedrijf geeft twintigduizend Google Cardboards - ‘Shopticals’ genaamd - weg om consumenten kennis te laten maken met zijn nieuwe vr-winkel.

3D-model
De shop bevat artikelen uit het warenhuis van Myer. In elke productcategorie is voor de honderd populairste items een 3D-model ontwikkeld zodat gebruikers de artikelen van ‘heel dichtbij’ kunnen bekijken.

Sight Search
EBay heeft een productnetwerk voor de app gebouwd waarin consumenten met hun ogen op zoek kunnen naar een gewenst artikel. In ‘Sight Search’ kiest de gebruiker door enkele seconden naar een product te staren. Het netwerk geeft vervolgens ook gerelateerde opties, die met de ogen aan het winkelmandje kunnen worden toegevoegd. Betalen gebeurt nog buiten de virtuele omgeving.