Twinkle | Digital Commerce

Flinders opent deuren van Duitse webshop

2017-11-11
180101
  • 1:18

Flinders heeft een webwinkel geopend voor de Duitse markt. De orders worden vanuit Zaandam gratis verstuurd en Duitsers worden begeleid door een dedicated Kundenservice’. ‘In 2017 moet 10 procent van de omzet bij onze oosterburen vandaan komen.

Dat Flinders - na livegang in België - uitbreidingsplannen had richting Duitsland, werd in november bekend. De woonwebwinkel kreeg hiervoor destijds 1 miljoen euro van het MKB Impulsfonds, dat leningen verstrekt aan bedrijven die een nieuwe groeifase in willen gaan, en ABN Amro.

Selectief aanbod
Nu is het eerste aanbod te vinden op Flinders.de. ‘Een selectief aanbod’, aldus ceo Geert-Jan Smits. ‘We leggen de focus op merken waar we een goede relatie mee hebben, waarvoor de prijsconcurrentie beperkt is en de zoekvolumes relatief hoog.’ Flinders testte zijn potentiële Duitse assortiment de afgelopen periode op Amazon.de.

Scandinavië en Italië
Vooral meubels en woonaccessoires uit Scandinavië en designverlichting uit Italië bleek goed aan te slaan. De komende tijd moet dit aanbod uitgebreid worden.

Duitse uitdaging
Volgens coo Oscar Diele was het een uitdaging om Flinders op het gebied van online marketing, logistiek en financiën klaar te stomen voor de Duitse markt. ‘Speciaal voor de Duitse operatie hebben we meerdere programmeurs ingezet. Daarnaast zijn Duitstalige medewerkers aangenomen voor contentmanagement, marketing en klantenservice.’

Tmall
Flinders biedt vijftienduizend artikelen te koop aan, waaronder producten van eigen label. Het bedrijf is ook actief in China. Het opende als een van de eerste Nederlandse online retailers een storefront op Alibaba’s Tmall.