Twinkle | Digital Commerce

CoolblueBezorgt nu ook in Noord- en Zuid-Holland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

Coolblue heeft logistieke hubs geopend bij Oostzaan en Delfgauw, de eerste eigen logistieke locaties buiten de distributiecentra in Cappelle aan den IJssel en Tilburg. Vanuit de hubs gaat Coolblue binnenkort zelf grote producten afleveren in Noord- en Zuid-Holland.

‘Uit de data van Coolblue is gebleken dat deze locaties de meest gunstige ligging hebben voor de distributie tussen klanten in Zuid-Holland en Noord-Holland en het grote distributiekantoor in Tilburg’, laat de nummer 4 van de Twinkle100 weten. Begin mei zal een derde logistieke hub worden geopend bij Utrecht.

Depotbazen
Twinkle schreef begin vorige maand al over Coolblue’s hubs, op basis van vacatures. Er wordt nog gezocht naar bezorgers en teamleiders die onder lokale ‘depotbazen’ komen te werken. Zij worden vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam ondersteund door een nog aan te stellen operationeel manager, die moet zorgen voor ‘meer blauw op straat’. Uit die vacature: ‘Als Operations Manager CoolblueBezorgt zorg jij ervoor dat de eigen bezorgservice van Coolblue zo snel en efficiënt mogelijk groeit. Eind dit jaar willen we al het witgoed van Coolblue met een glimlach bezorgen. Elke dag een beetje beter én een bezorging meer.

Tussenstationnetje
CoolblueBezorgt startte begin februari in zuidelijk Nederland, vanuit de ‘grote schuur’ in Tilburg. ‘Het is niet zo logisch om een wasmachine van daar uit naar een klant in Groningen te brengen’, zei Coolblue's Pieter Zwart toen. ‘Een tussenstationnetje is dan efficiënt, noem het een hub. Wij kunnen ook rekenen.’
 
Lees ook de branchegeluiden uit Twinkle 3-2016: CoolblueBezorgt: de glimlach aan de deur