Twinkle | Digital Commerce

Chanel start online verkoop in Nederland

2017-05-27
180101
  • 0:56

Chanel verkoopt sinds kort parfum, make-up en huidverzorgingsproducten online aan Nederlandse klanten. Betalen kan met creditcard en iDeal, de verzending in speciale Chanel-dozen is bij orders vanaf 100 euro kosteloos. Kopers mogen per bestelling twee gratis samples uitzoeken.

Chanel verkoopt al ruim tien jaar parfum en cosmetica online in de Verenigde Staten. Ook Fransen kunnen deze artikelen al enige tijd bestellen. De ‘online boutique’ is sinds kort beschikbaar in het Nederlands, net als de telefonische klantenservice. In andere Europese taalgebieden ontbreekt de besteloptie vooralsnog.

Fashion e-commerce
Chanel riep lange tijd niet met online kledingverkoop te zullen starten, omdat de gewenste luxebeleving niet zou kunnen worden overgebracht op internet. Een jaar geleden liet het modehuis weten toch brood te zien in fashion e-commerce. ‘Geen shift, maar een evolutie’, volgens modedirecteur Bruno Pavolovsky. Daarmee moet eind dit jaar een begin worden gemaakt. Recentelijk stak Chanel een eerste teen in het water, met een bestelknop op de site van specialty atelier annex hoedenmaker Maison Michel.