Twinkle | Digital Commerce

PostNL haalt gratis Zalando-retouren op in Amsterdam

2017-05-27
180101
  • 1:01

Zalando test een nieuwe dienst van PostNL, ‘Retour on Demand’ gedoopt. Klanten kunnen pakjes op een moment naar keuze laten ophalen door de vervoerder, meestal op de dag van ontvangst. Op dit moment is de service gratis en alleen in Amsterdam beschikbaar.

Retour on Demand, een uitbreiding van Local Express, wordt al even getest in de hoofdstad. Op basis van de positieve ervaringen van partner Zalando is besloten de proef te verlengen volgens PostNL.

Tijdvak kiezen
Zalando begeleidt consumenten die een aanschaf terug willen sturen via de website naar de pagina van Local Express. De consument kan hier kiezen uit tijdvakken van maximaal één uur tussen 08.00 en 21.00 uur. Local Express haalt het pakket op bij de consument en handelt het retourproces verder af.

Ook Londen, Keulen en Wenen
Voor Zalando is een ‘retourophaalservice’ niet nieuw. De nummer 3 van de Twinkle100 doet er ook in andere plaatsen ervaring mee op, waaronder in Londen, Keulen en Wenen. Tijdens de proefperiode in Amsterdam is de dienst gratis, het 'normale tarief' wordt niet gecommuniceerd.