Twinkle | Digital Commerce

Restaurantkwaliteit thuis op je bord

2017-05-27
180101

Restaurantwaardig wild, schaaldieren en vis hoeft u als het aan Directlyfrom.nl ligt thuis niet meer te missen. Het platform maakt producten die normaliter bestemd zijn voor ‘de top van de horeca en gastronomie’ beschikbaar voor consumenten.

Tekst: Marit Smits / Beeld: BBP Media/ Twinkle

‘Al mijn hele leven heb ik een grote passie voor alles wat met food en koken te maken heeft’, zegt coo Jeroen Zegwaart. Samen met Justyna Zadycowicz runt hij Directlyfrom.nl. Beiden hebben een achtergrond in de foodindustrie; Zegwaart werkte onder andere bij Nice to Meat, dat nu een leverancier is van de startup.

‘Ik zag daar het enorme assortiment kwalitatieve producten, die alleen beschikbaar waren voor de horeca’, vertelt hij. ‘Toen ontstond het plan om dat assortiment bij elkaar te brengen op een online foodmarkt en die producten aan de consument gaan leveren. Dat brengt kwaliteit dichterbij zonder alle beperkingen van een fysieke winkel. Onze leveranciers hoeven geen technologische kennis te hebben voor de verkoop aan consumenten. Ze leveren bij ons alleen de productinformatie, foto’s en prijzen aan.’

Inmiddels is de webshop gevuld met ruim duizend vlees- en vissoorten, groenten, fruit, kruiden en delicatessen van vijf leveranciers. De grootste uitdaging zit in de logistiek. ‘De consument doet één bestelling, die onze techniek opsplitst in aparte orders per leverancier’, legt Zegwaart uit. ‘De orders worden verzameld op onze cross-dock locatie, waarna de samengevoegde bestelling wordt bezorgd door de leverancier die verantwoordelijk is voor de regio waarin het leveradres is. Het kan dus zo zijn dat een klant in Amsterdam alleen vis en groente bestelt, maar dit geleverd krijgt door de slager.’

Het komende jaar wil Zegwaart landelijke dekking voor Directlyfrom.nl realiseren. ‘Daarnaast willen we het assortiment verbreden samen met leveranciers van kaas, wijn, koffie, thee, chocolade en noten. Dan worden we een online foodmarkt voor niet alleen het weekend of bijzondere gelegenheden, maar juist ook voor de dagelijkse maaltijd. Want daar is zoveel te winnen als het gaat om kwaliteit.’

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 1-2016.