Twinkle | Digital Commerce

Etsy opent pop-up winkel binnen Macy’s New York

2017-05-27
180101
  • 1:03

Etsy opent een pop-up store binnen Macy’s. Acht Amerikaanse merchants van de marktplaats voor handgemaakte producten en vintage design verkopen in totaal zo’n vijftig producten op de enorme winkelvloer van de keten.

De producten zijn te vinden in Macy’s’ flagship store in New York. De artikelen vallen vooral in de categorieën sieraden en woonaccessoires, zijn allemaal handgemaakt en verwijzen naar het thema New York. Elke twee maanden wordt het assortiment ververst.

Podium voor merchants
Bezoekers van Macy’s’ winkel aan Herald Square (‘the world’s largest store’) kunnen de producten bekijken en direct mee naar huis nemen. De samenwerking biedt Etsy een groot podium voor zijn merchants. De winkel wordt namelijk dagelijks bezocht door duizenden New Yorkers en toeristen.

Meer offline verkeer
In het verleden legde Etsy een klein deel van zijn producten al bij Nordstrom en meubelzaak West Elm. Daarnaast probeert de marktplaats zijn merchants aan meer offline verkeer te helpen door ze in kaart te brengen in verschillende digitale stadsgidsen. Vooralsnog zijn dit alleen gidsen van grote Amerikaanse steden. Etsy-verkopers die aangesloten zijn bij Etsy Wholesale zijn ook offline (pop-up stores en vlooienmarkten) vindbaar in de Etsy-app.