Twinkle | Digital Commerce

'Etsy maakt zich op voor beursgang'

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Etsy zou dit kwartaal nog de gang naar de beurs willen maken, meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Daarmee zou de grote Amerikaanse online marktplaats voor handgemaakte goederen honderden miljoenen kunnen ophalen.

Na Alibaba, Zalando, Rocket Internet en Wayfair, die afgelopen jaar naar de beurs gingen, is het nu Etsy dat zich opmaakt voor een beursnotering. Volgens ingewijden zijn Goldman Sachs en Morgan Stanley ingeschakeld om vorm te geven aan de introductie.

Eigen winkeltjes
Etsy werd in 2005 opgericht door schilder, houtbewerker annex fotograaf Rob Kalin, die elders geen plek vond om eenvoudig producten van eigen makelij te slijten online. Tien jaar later zijn er tientallen miljoenen items van vele honderdduizenden verschillende verkopers te vinden op Etsy.com. In 2013 werd er voor 1,35 miljard dollar verhandeld op het platform, waarop handelaren feitelijk hun eigen winkeltjes runnen.

Etsy in Nederland
Etsy richt zich sinds 2011 op de Benelux. Het bedrijf vertaalde zijn website in de herfst van 2012 naar het Nederlands en het was sinds die tijd verschillende keren met pop-up shops in Nederlandse winkelstraten te vinden. Handelaren uit ons land betalen 20 eurocent om een product te plaatsen op Etsy.com, bij verkoop houdt het handelsplatform 3,5 procent over aan commissie. Etsy verdient verder aan advertenties, aan de verwerking van betalingen en aan Etsy Wholesale, de groothandel voor Amerikaanse retailers die een half jaar geleden officieel van start ging.


Gerelateerde artikelen: