Twinkle | Digital Commerce

Medeoprichter en cfo Fonq vertrekt

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Frank Hansen trekt na dertien jaar de deur achter zich dicht bij Fonq. De medeoprichter en chief financial officer (cfo) vervolgt zijn carrière buiten de webwinkel. Er is een vacature voor een nieuwe cfo.

Hansen blijft volgens Retailnews aan tot januari, wanneer een opvolger is gevonden. ‘We zoeken iemand vanuit de retail, die ook met data kan omgaan. En dan bedoel ik niet alleen de financiële cijfers’, laat directeur Patrick Kerssemakers weten.

Aandelen
Hansen en medeoprichters Joost Wels, Jan-Noud  en Patrick Kerssemakers verkochten hun aandelen in Fonq in 2013 aan, destijds grootaandeelhouder, RFS Holland Holding. Daarmee kwam het online warenhuis volledig in handen van de holding. De nummer 2 van de Twinkle100 werd afgelopen zomer overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij Apax.

Focus op merk Fonq
Fonq, dat zijn showroom in Utrecht onlangs vernieuwde, maakte vorig jaar een omzetgroei door van 35 procent, tot ruim 49 miljoen euro. Het bedrijf zei de stijging van de opbrengst vooral te danken te hebben aan zijn eerste landelijke tv-commercial en de daarbij horende uitgebouwde focus op het merk ‘fonQ’.