Twinkle | Digital Commerce

EBay’s Duitse lokale marktplaats opent deuren

2017-05-27
180101
  • 0:58

EBay heeft zijn lokale marktplaats ‘Mönchengladbach bei eBay’ geopend. Het platform bevat 200 duizend producten van zo’n vijftig verkopers uit de Duitse regio Mönchengladbach. Het project is nog in de pilot fase.

Mönchengladbach bei eBay moet lokale verkopers, ook die zonder eigen webwinkel, helpen om meer consumenten te bereiken. De Duitse merchants hebben voornamelijk het voordeel van gezamenlijke online verkoop. Daarnaast faciliteert eBay click & collect en thuisbezorging.

Verkoper van de week
Het platform bevat negen productcategorieën: van elektronica tot kunstwerken. EBay licht wekelijks een zogenoemde ‘Handler der Woche’ uit op de homepage, met een foto van de winkeleigenaar. Ook verzamelt het interessante aanbiedingen uit de buurt.

Proef op proef
Het Duitse project loopt tot medio 2016, deelname is gratis voor merchants. Het verzamelplatform voor verkopers uit Mönchengladbach is een uitbreiding op een proef die eBay eerder al uitvoerde in onder andere het Amerikaanse Brooklyn. Eind vorig jaar opende een aparte digitale winkel binnen eBay Local de deuren voor merchants uit deze wijk van New York. Dit platform is inmiddels weer gesloten.