Twinkle | Digital Commerce

De Buren sluit pact met Bruna

2017-05-27
180101
  • 1:32

Winkels van Bruna krijgen een pakketautomaat van De Buren, waarbij klanten zeven dagen per week, 24 uur per dag terecht kunnen. Robin Dragstra, directeur van De Buren, spreekt van ‘een enorme stap voorwaarts in het bereiken van een landelijke dekking’.

‘De Buren van Bruna’, zoals het concept is gedoopt, wordt momenteel getest bij drie Bruna-winkels, in Amsterdam, Rotterdam en Venray. Hoewel het vooralsnog draait om een pilot, spreken beide partijen in een persbericht al van ‘een nieuw landelijk retailconcept’.

Onafhankelijk netwerk
De Buren voorziet in een onafhankelijk netwerk van pakketautomaten, waar onder andere (online) retailers spullen in kunnen droppen om ze vervolgens af te laten halen. Uit het persbericht: ‘Consumenten en lokale retailers kunnen van de kluisjes gebruikmaken om snel, efficiënt en met veel gemak hun goederenstroom te reguleren. Service aan de gebruiker staat voorop, zowel binnen als buiten de openingstijden van de Bruna winkels.’

Omnichannel
De samenwerking met De Buren zou goed passen bij de omnichannel-strategie van Bruna. 'We kunnen elkaar helpen en versterken', zegt woordvoerster Linda Eradus namens de keten. Ze laat weten dat de positionering van de dag en nacht toegankelijke pakketautomaten verschilt per winkellocatie.

Nog geen Bruna-pakjes
Vooralsnog is het niet mogelijk voor Bruna-klanten in de buurt om bestellingen in de kluisjes te laten stoppen. Eradus zegt dat een toekomstige samenwerking op dat vlak in de rede ligt. 'Maar je kunt je voorstellen dat veel mensen Bruna-bestellingen juist graag bij de lokale ondernemer in de winkel afhalen. Voor hen is het meer dan een postadres.'

Zonder Sandd verder
Postbedrijf Sandd heeft zich onlangs na nog geen anderhalf jaar teruggetrokken uit De Buren. In private investeerders werden nieuwe aandeelhouders gevonden, die al met al voorzien in een ‘versterking van het werkkapitaal in aanloop naar de volgende groeifase’.