Twinkle | Digital Commerce

‘Uber start grootschalige pakketbezorgdienst in herfst’

2017-05-27
180101
  • 1:10

Uber zou plannen hebben om een grootschalige bezorgdienst te starten. Het bedrijf wil deze of volgende maand starten met het bezorgen van online bestellingen van ‘tientallen’ retailers en fashion merken.

Dat meldt het vaak goed ingevoerde Recode op basis van gesprekken met personen die bekend zijn met de situatie binnen Uber. Er waren eerder dit jaar al geruchten over deze nieuwe strategie.

Luxury
De express delivery wordt beschikbaar voor klanten in New York en later in San Francisco. Volgens de bronnen wil Uber bezorgen voor een grote groep shopping websites en apps. De eerste partners zullen vooral luxury brands zijn met een flagship store op of rond Fifth Avenue in New York.

Gesprekken met Shopify
Ook praat de taxidienst met softwarebedrijven als Bigcommerce en Shopify voor het bezorgen van orders van hun webwinkelklanten. Door met deze softwarebedrijven in zee te gaan, denkt Uber straks beschikbaar te worden voor een groot aantal (‘duizenden’) bijbehorende fysieke winkels. Waarschijnlijk voor bezorging vanuit deze vestigingen.

UberRush, UberFresh, UberEats
Uber startte ruim een jaar geleden een eerste bezorginitiatief voor e-commerce partijen. Onder de naam UberRush levert het bedrijf pakketjes per fietskoerier af bij huishoudens in New York. Het bedrijf experimenteert momenteel ook met de bezorging van versproducten (UberFresh) en maaltijden (UberEats). Een proef met de bezorging van dagelijkse boodschappen (UberEssentials) werd eerder dit jaar gestaakt.