Twinkle | Digital Commerce

Naast lenen nu ook huren bij Peerby

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:23

Peerby, het platform waarop mensen spullen van elkaar kunnen lenen, start een verhuurservice:  Peerby Go. Gebruikers kunnen spullen huren bij 'superburen' en deze laten thuisbezorgen. De nieuwe service voorziet in een nieuw verdienmodel voor de startup.

Peerby Go is een antwoord op de vraag van gebruikers om meer gemak en wederkerigheid te bieden, laat het bedrijf weten. De nieuwe service zou meer geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Huren kan je elke dag doen
Peerby-oprichter Daan Weddepohl laat optekenen: ‘Lenen is ontzettend leuk, maar het is niet de beste oplossing als je regelmatig iets nodig hebt. Gemak en wederkerigheid zijn bepalende factoren om dagelijks gebruik mogelijk te maken, blijkt uit gesprekken met onze leden. Spullen lenen voelt voor veel mensen als een bijzondere gunst, daar doe je af en toe een beroep op. Huren kan je elke dag doen, net als naar de bakker gaan.’

Zelfde service als de beste webwinkels
Weddepohl zegt met Peerby Go een serieus alternatief te willen bieden voor kopen. ‘Daarvoor moeten we minimaal hetzelfde gemak bieden als de beste winkels en webwinkels; alles op voorraad, goede kwaliteit en open waar en wanneer het jou uitkomt.’

Superburen en fieskoeriers
Bij Peerby Go kunnen gebruikers aangeven wat ze nodig hebben, waar en wanneer. ‘Peerby regelt de rest voor je.’ Het benodigde voorwerp wordt op de gewenste tijd en plaats geleverd en weer opgehaald. Wie zich aanmeldt als ‘superbuur’ en aangeeft wat hij te verhuren heeft, ontvangt per sms wanneer er vraag is naar zijn spullen. Superburen kunnen het voorwerp zelf bezorgen of het door Peerby laten bezorgen per fietskoerier.