Twinkle | Digital Commerce

Ikea Nederland blijft vanuit Oosterhout leveren

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Ikea krijgt een enorm nieuw fulfilmentcentrum in Dortmund, dat is bestemd voor de verwerking van online orders uit Duitsland, België en een aantal andere Europese landen. Ikea Nederland ontkent dat webwinkelbestellingen uit ons land straks weer uit Duitsland moeten komen.

Bij de opening van zijn Nederlandse webwinkel, in juni 2013, verzond Ikea producten vanuit een magazijn in Dortmund naar webshoppers uit ons land. Het Zweedse woonwarenhuis rekende minimaal 7,99 euro voor de bezorging, die gemiddeld 7 tot 9 dagen op zich liet wachten.

Oosterhout
Vorig jaar werd een compleet nieuw e-fulfilmentcenter gebouwd in het Brabantse Oosterhout. Na de ingebruikname daarvan werd de standaard verzending zowel twee dagen sneller als 3 euro goedkoper. Daarmee won de woonketen aan aantrekkelijkheid voor Nederlandse webshoppers.

ID Logistics
Inmiddels is begonnen aan de bouw van een groot nieuw fulfilmentcentrum voor Ikea’s weborders in Dortmund. Vanaf komend voorjaar gaat partner ID Logistics daar pakketten tot 30 kilo verzendklaar maken.

Niet voor Nederland
De Westdeutsche Allgemeine Zeitung meldt dat eerst online bestellingen uit Duitsland en België zullen worden verwerkt in het pand met een vloeroppervlak van 46.000 vierkante meter. Volgens de krant komen er later nog zeven Ikea-markten bij. Ons land zit daar niet bij, laat de communicatieafdeling in Amsterdam weten. ‘De Nederlandse orders blijven ook na de opening van het distributiecentrum in Duitsland uit Oosterhout komen.’