Twinkle | Digital Commerce

Bilder & De Clercq staakt activiteiten

2017-05-27
180101
  • 1:27

Bilder & De Clercq heeft zijn winkel aan de Amsterdamse De Clercqstraat gesloten. Eerder ging de vestiging aan de Ceintuurbaan al dicht. Bilder & De Clercq, dat maaltijdingrediënten binnen een uur bezorgde in de hoofdstad, zou faillissement hebben aangevraagd.

Dat meldt Foodclicks. Volgens de vaktitel is afgelopen vrijdag in overleg met de geldschieters besloten de bedrijfsactiviteiten te staken en faillissement aan te vragen. Dat is nog niet uitgesproken, leert een blik op het handelsregister van de Kamer van Koophandel. De telefoon bij Bilder & De Clercq wordt niet meer opgenomen.

Receptuur met een twist
De website is nog wel in de lucht. Daarop zeggen bedenkers Rogier Leopold en Diederik van Gelder dat Bilder & De Clercq staat voor ‘gemak, inspiratie, tijdwinst, seizoens- en streekgebonden receptuur met een twist. Wij maken het voor de Amsterdammer mogelijk op een eenvoudige en snelle manier een origineel, lekker en gezond gerecht op tafel te zetten.’

Focus op bezorging
Bilder & De Clercq opende begin 2013 zijn eerste winkel in Amsterdam Oud-West. Bezoekers konden daar alle ingrediënten kopen, in afgepaste hoeveelheden, om een bepaalde maaltijd te bereiden. Er volgde een tweede winkel in De Pijp, maar die werd al vrij snel weer gesloten vanwege onvoldoende klandizie. ‘We zijn er lelijk het schip mee ingegaan’, vertelde Leopolad daarover aan Het Parool. ‘Een harde leerschool.’

Focus op bezorgen
De gerechtenwinkel verlegde de focus naar het bezorgen van maaltijden aan consumenten en kantoorpersoneel. Dankzij een samenwerking met bestel- annex koeriersdienst TringTring konden ingrediënten binnen één uur bij Amsterdamse klanten thuis worden geleverd. Daarnaast werden er interactieve bestelmuren (zie foto) van Bilder & De Clercq opgetrokken in kantoren, met een primeur voor Google in Amsterdam.